25 Mayıs 2011 Çarşamba

Havuçlu Patlıcan Kızartması

Sıkışık zamanlarınızda yada çat kapı misafirleriniz geldiğinde alelacele yapabileceğiniz pratik bir aparatif  olabilir.

Özellikle Patlıcan Severler için lezzetli bir atıştırmalık :)


Arzuya göre yoğurt sarımsaklı sos ekleyebilirsiniz.




Not: Patlıcanları pişirmeden önce tuzlayın ve bir süre bekletin.Bu şekilde patlıcanlar kararmayacaktır. Arzuya göre tuzladıktan sonra soğuk sütten geçirip  kurulayabilirsiniz. Patlıcanlar daha lezzetli olacaktır.

Malzemeler;
  • 2 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy havuç
  • Kızarmak için sıvıyağ
  • Tuz

Afiyetler Olsun...

2 yorum:

canimçektipişirdim dedi ki...

cnm çok değişik olmuş havuç kızartması,hiç denemedim ve rastlamaıştım..

AsLI dedi ki...

kizartmaaa yenmezmi.Eline saglik