23 Mayıs 2011 Pazartesi

Pizza

Cumartesi günü bir değişiklik yapıp, kısa ömürlüde olsa parti tarzında miğdemiz bayram etsin diyerekten  aklımıza  pizza yapmak geldi.
Başarılı bir çalışma oldu ki hatta yemekle arası pek olmayan eniştem bile 2 dilim yedi yani :)
Şaşıırrrrdımmmm valla.

Birde unutmadan o akşam ,hataylı bir arkadaşımız'ın yapıp getirdiği HAYTALI'YI yedik.Aman Allahım  nefis bir tadı var.
En kısa zamandan hatalı'nın da tarifini yayınlayacağım.

Tarif; Sofra dergisi.
Yapım, Ablam ve ben deniz :)  gururla sunar....





Aslında pazar günü, tekrar yapalım dedik, fırsatımız olmadı çünkü. Dün komşuları toplayıp, erasımızda oturup muhabbet ettik. Eğlendik.Ohhhhhhhh.


Cumartesi ve pazar günü yediklerimiz sindirmek için bugün  daha fazla yürüyüş ve koşmam icap edecek. :)




4-6 kişilik

MALZEMELER;

Hamur için;
  • 3su bardağı elenmiş un
  • 1 çorba kaşığı kuru maya (ınstant maya)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 damla limon suyu
  • 1 su bardağı ılık su
Sos için;
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet domates
  • Yarım elma
  • yarım kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
Üzeri için;
  • 2 adet yeşil biber
  • 15 dilim sucuk
  • Yarım su bardağı haşlanmış mısır
  • 7 adet yeşil zeytin
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar

YAPILIŞI;
  1. Önce Sosu yapılmalıdır.Sos için gereken  biber, soğan, sarımsak, domates (kabukları soyulacak),elmayı (kabukları soyulacak) ve 1 su bardağı sıcak suyu ekleyip, haşlamaya bırakılır.
  2. Haşlanan sebzeleri rondodan geçiriyoruz(Ben  tupperware'nin rondosunu kullandım muhteşem pratik bir alet).
  3. Elenmiş unun ortasını  havuz şeklinde açıp, kuru mayayı tuz, şeker limon suyu ve ılık suyu ekleyip, yoğrulur.yoğrulan hamur 15 dk. bekletilir.
  4. Dinlene hamur, altı yağlanmış yuvarlak borcama iyide  serilir.Ve üzerine sosu eklenip, Üzeri süslenir.
  5. 175 Derecelik fırında 20-25 dk pişirlir.Fırını kapatmaya yakın kaşarlar  eklenir.
Hem pratik hemde lezzetli bir hamur işi için bu tarifi öneririm.



Not: Domates kabuklarını çabucak soyabilmek, domatesleri sıcak  suya  2-3 dk batırıp çıkarmanız yeterli olacaktır.Kabuk kendiliğinde soyulacaktır.


Afiyetler olsun.

15 yorum:

olsada yesek suzan dedi ki...

pizzaya bayılırım ben ellerine sağlık canım çok güzel olmuş belli........

feray dedi ki...

Oyy ellerinize sağlık Aycanım. Bayılırım pizzayada
harika görünüyor.
Sevgiler..

Fatma dedi ki...

Aycan'cım pizzan harika olmuş canım süpersin ama dikkat et verdiğin kiolar gerigelir hııı:))))
alması çok kolay çünki .hay söyleyene bak dersin beni görsen neyse oralara girmeyelim sevgiler canım

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerinize sağlık abla kardeş:)
mide bayramınız kutlu olsun:P

sevda dedi ki...

bgun pizza günü sanırım canım.ikimizde de pizza.ellerinize sağlık.harika olmuş.öpüyorum

derya dedi ki...

Bugün çok sayfada pizza gördüm sözleştinizmi ca
nım:)))ellerine sağlık süper olmuş.Mutlu haftalar öpüyorum.

canimçektipişirdim dedi ki...

cnm bayılırım pizzaya şimdi bi dilimi önümde olsa ne iyi olur:)

yedirenk dedi ki...

canımcım nefis olmuş,ellerinize sağlık...

anneanneninemekleri dedi ki...

Pizza nefis görünüyor ellerinize sağlık,ama ben haytalıyı çok merak ettim,sevgiler

AsLI dedi ki...

simdi pizzaci kocamdan pizza siparisi veriyorum sayende :)

yersofrasi.org dedi ki...

Pizzaya bayılırım. Senin pizzan da harika görünüyor. Olsa da yesek. Ellerine sağlık canım.

Gülcan dedi ki...

ooohhh afiyet bal şeker olsun bende pizzayı çok severim. hiç hayır demem ellerinize sağlık sevgiler.

Hayat Cafe dedi ki...

Offf ama gece yarısı görmem hiç iyi olmadı hiç
Ellerine sağlık canım
Süper görünüyor.

Tümay Öztürk dedi ki...

Ev yapımı pizzanın yerini hiçbiri tutamaz herhalde. Ellerine sağlık canım:) Pizzaları yemek güzel de dediğin gibi sonra spor yapması fena:)

Eylem dedi ki...

ellerine saglık canım.haytalyayı ben çok severim.bak aklıma düşürdün yapayım bari.