24 Ocak 2012 Salı

Kepek Unlu Poğaça

Kepek unu ile daha öncelerde kek yapardık, pastalar yapardık ama poğaçasını hiç denememiştik açıkcası.
2 ay önce yapıp,Arşivimde saklıyordum :) Sanki biri gelip alacak gibi oldu bu :)





MALZEMELER;
  • 125 gr oda sıcaklığında Tereyağı
  • 1 Çay bardağı Süt
  • 2 adet Yumurta
  • 1 pk instant maya
  • 2,5 Su bardağı Kepek un
  • 1,5 su bardağı Beyaz Un

İç Malzemeler;
  • Beyaz Peynir
  • Maydanoz
  • İri dözülmüş Ceviz
Üzeri için;
  • 1 Yumurta sarısı

Yapılışı:
  1. Poğaça hamuru için gerekli olan malzemeleri yoğurup, ılık bir ortamda hamur iki misli oluncaya kadar bekletiyoruz.
  2. Kabaran poğaça hamurundan küçük parçalar kopararak yuvarlatıyoruz.
  3. Yuvarlanan hamuru elimizle düzleştirip,iç malzemlerini koyup, üzerini kapatıyoruz.
Not: Ben bu şekilde yaptum fakat, sizler yuvarlak ya da açma gibi şekiller verebilirsiniz.

   4.   Hazırlanan hamurlar, yağlı kağıt konulan tepsiye diziyoruz.

   5.   Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.


Afiyatler Olsun...

10 yorum:

bir kase lezzet dedi ki...

Ayçacığım günaydın. Poğaça harika kahvaltıya yakışır. Aldım gidiyorum. Ellerine sağlık canım.

mehtap dedi ki...

içi de güzelmiş hem peynir hem ceviz, süper.Eline sağlık.

ELİF dedi ki...

Mmmm nefis görünüyor, kahvaltı için ben de bir tane alıyorum canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

umutluhayat dedi ki...

kepek unu tercihimdir ellerinize sağlık.

mihrimah dedi ki...

ooo tam ranalık olmuş bol besleyici bir poğaça.ellerine sağlık canım sevgiler

İlayda'dan Hobiler dedi ki...

kahvaltıya bir yapan olsada yesek =) ellernze sağlık çok güzel görünüyor...

*kelebekana*-* dedi ki...

sevgili aycan sana minik bir pakat göndermiştim ..kargodan geldi mi acaba .??

Tümay Öztürk dedi ki...

Annem çok sık yapar kepek unlu poğaça. Ellerine sağlık canım:)

fatosun mutfagından... dedi ki...

ellerine sağlık canım..ben poğaçalarda seviyorum kepek ununu..sevgiler

Hayat Cafe Tarifleri dedi ki...

Bir ısırıkta ben alayım şu poğadan..
Nefiss görünüyor canım..
Ellerine sağlık