18 Temmuz 2013 Perşembe

Peynirli Midye Börek

Yapılışı çok zevkli, lezzetide bir o kadar güzel bir börek tarifim var bugün sizlere.
Bu böreği bu tarifle özellikle  zeytinyağı ile yapılmasını tavsiye ediyorum çünkü,iç sos biraz börek harçlarından farklı. Diğer yağlar ile yapıldığında  biraz yağlı oluyor.


Deneyecek olanlara şimdiden afiyet Olsun...




Malzemeler;

  • 4 adet yufka
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı zeytinyağı (cıvık bir sos haline gelinceye kadar zeytinyağı katılacak).
İç harcı İçin;

 250 gr beyaz peynir
1'er çimdik kekik, karabiber, pulbiber

Üzeri için;
1 yumurta sarısı-sıvıyağ

Hazırlanışı;

  1. Yufkayı tezgaha serip sosunu  heryerine sürüyoruz.
  2. Soslanan yufkaları 4'e bölüp, elde edilen her üçgenin uç kısmından tutup geniş kenara kadar büzüp, kenar kısımları üstüste getiriyoruz.
  3. Ortasına iç harcı koyup, sivri kısımdan başlarayak rulo yapıyoruz.
  4. Bütün yufkalar için aynı işlemi tekrarlayıp, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz.
  5. 175 derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.

Afiyetler olsun...




6 yorum:

döndü dedi ki...

Ellerinize sağlık şimdilik sahur...İleriki günlerde çay saatlerimdeki lezzetler arasına girecek bir tarif...Sevgiler....

mehtap dedi ki...

harika bir börek eline sağlık

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

bu börek genelde açılıp yapılıyor bende o yüzden yapmıyodum ama yufka fikrini tuttum Aycancım :)
ellerine sağlık tatlım..

Meliha Çalışkan dedi ki...

Bende bayılıyorum bu böreğin şekline..
Ellerine sağlık canım..
Aldım birtane:)

dilo dedi ki...

En kısa süre de denemek istediğim nefis bir börek.
Elinize sağlık.
www.ihlamurcum.com

daimamutfak dedi ki...

Sanırım çıtır çıtır bir börek bu.Bizim taraflarda çok yapılır değişik katlamalı olarak..afiyet olsun..sevgiler.