28 Ağustos 2013 Çarşamba

ŞEFTALİLİ REVANİ


Sizlere söylemiştim şu sıralar  çok hamaratım diye.Umarım peşinden bir ayrılık çıkmaz :)
Elimdeki şeftalileri  değerlendirmek için yapılan bir tatlı, seveceğinizi umuyorum.
 
 
 
 
Afiyetler, Bal şekerler olsun...
 
 
 
 
MALZEMELER;
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su bardağı Şeker
  • 1 Su bardağı Yoğurt
  • 1 Su bardağı Sıvı yağ
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1adet Orta Boy Şeftali
  • Kabartma Tozu, Vanilya
ŞERBET İÇİN;
  • 2,5 Su Bardağı Su - 2 Su Bardağı Şeker
  • 3-4 Damla Limon suyu
 
YAPILIŞI;
  1. Yumurta ve şekeri, krema halini alıncaya kadar çırpıyoruz.
  2. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Şeftaliyi kabuklarını soyup, ince ince doğurayıp, una buluyoruz.
  4. İrmiği ardından  Unu, kabartma tozu ve vanilyayı ekliyoruz.
  5. Doğranmış şeftalileri ekleyip, altı yağlanmış borcama revanimizi döküyoruz.
  6. 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri ve altı kızarıncaya kadar pirişiyoruz.
  7. Şerbet bir taşım kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.
  8. Ilıyan tatlımıza şerbetini döküp, istenildiği gibi süsleyip, servis yapabilirsiniz.
 
 
 İnstagramda beni aycandedebulbul yazıp takip edebilirsiniz. :)
 
 
 
 

4 yorum:

pınar k dedi ki...

merhaba ayçan hanım...ellerınıze sağlık..seftalılı degısık olmuş....sızı sayfama ekledim güzel tarıflerınızı daha yakından gorebılecem...sevgılerımı bırakıyorum...

Tombul Tarifler dedi ki...

şahane olmuş bunlar şekerim
çok iç açıcı görünüyor
emeğine sağlık

olsada yesek suzan dedi ki...

Revaniyi çok severim bir de şeftalili olursa of off miss ellerine sağlık canım :)

Zeynep dedi ki...

ellerine sağlık canımmmm nefis olmuş tabisiii:)))