27 Ağustos 2013 Salı

ZERDEÇALLI PİLAV

Bu sıralar nedense hamaratlığım üzerimde, yapıp yapıp yediriyorum. Malum rejimde olduğumdan ancak tadına bakmakla yetiniyorum :)
Bu pilavı ben çok sevdim, özellikle davet sofraları masanın baş tacı olacağından eminim.





MALZEMELER;
  • 1 Su bardağı Pirinç
  • 2 Su bardağı su
  • 2 Çay kaşığı Zerdeçal
  • 1 Kase dolusu Bezelye
  • 2 yemek kaşığı Tereyağ
  • 1 Yemek kaşığı Sıvı yağ (Ben fındık yağı kullanıyorum.)
  • Tuz
  • Dereotu

YAPILIŞI;
  1. Pirinçleri suda 20-25 dk üzerine tuz ekip bekletiyoruz.
  2. Pilav tenceresine tereyağı ve sıvı yağı ekliyoruz.
  3. Eriyen yağın içine pirinçleri ekleyip kavuruyoruz.
  4. Bezelyeyi, suyu ve tuzu ve zerdeçalı ekleyip tencerenin kapağını  kapatıyoruz.
  5. Suyunu çeken pilavı kontrol edip,piştiyse ocağın altını kapatıp dinlendirmeye bırakıyoruz.
  6. Dinlenen pilavı dileğiniz gibi servis edebilirsiniz.


Afiyetler Olsun...

3 yorum:

**kalpkurabiye**deniz** dedi ki...

ellerine sağlık Aycancığım :)
ne tatlı bir renk vermiş zerdeçal pilavına :)
afiyet, şifa, oğluşa da süt olsun :)
sevgiler..

Mutfak Dili dedi ki...

Eline saglik olsun canim.
Azerbaycanda pilavlar zerdecalli olur hep.. Cook severim o yuzden..
Harika gozukuyor ..

Asiye Vuran dedi ki...

merhaba ellerine sağlık bizde de bayılarak yeniyor sevgiler