17 Eylül 2013 Salı

MANTARLI SEBZELİ BULGUR PİLAVI


 
 

Bulgur pilavının yeri bende çok özeldir. Hangi malzeme ile yapılırsa yapılsın muhtemeşem bir lezzet.
Özellikle ördek eti ile yapıldığında tadından yenmiyor benden söylemesi :) Sebzeli ve mantarlı pilavımız yabana atmayalım.Yapıp yiyelim :)




 
 
MALZEMELER;
  • 1 Orta boy Kase Bulgur
  • 400 gr Mantar
  • 2 Yemek kaşığı Tereyağı
  • 1 Adet Kuru Soğan
  • 3 Adet Yeşil Biber
  • 2 Adet Kırmızı Biber
  • 3 diş Sarımsak
  • Tuz
  • Su :)
 
 
YAPILIŞI;
  1. Mantarları yıkayıp dörde bölüyoruz.Doğranan mantarlar bir tavada suyunu çekene kadar kavrulur.
  2. Suyu çeken mantarlara tereyağını ekleyip eritiyoruz.
  3. Soğan ve sarımsaklar doğranıp, mantarlara ileve edilip, kavuruyoruz.
  4. Diğer taraftan biberleride doğrayıp,soğanlı mantar harcımıza ekliyoruz.
  5. Salçayı ekleyip 1 dk kavuruyoruz.Doğatesleri rendeleyip ekleyip,5 dk sonrasında bulgurları ekliyoruz.
  6. Bulgurları hafif kavurup, tuzu ve 2 kase sıcak suyu ekleyip, pişmeye bırakıyoruz.
  7. Suyunu çeken bulgur pilavımızı kontrol edip, ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz.
Dilediğiniz gibi servis edip, yiyebilirsiniz.

Afiyetler Olsun...
 
 

 

 Kullandığım birbirinden güzel Keramika ürünlerine buradan ulaşabilirsiniz.  
 
 
 
 

6 yorum:

Saglıklımutfak dedi ki...

Bende bulguru çeşitli sebze ve baharatlarla lezzetlendirmeyi çok severim. Ellerine sağlık Aycanım

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerine emeğine sağlık canım. Nefis görünüyor. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

pınar k dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık...sevgılerımı bırakıyorum

nursen aksoy dedi ki...

Aycancım ellerine sağlık,nefis olmuş.Fotolarda bir harika..sevgilerimle..

birtutamkekik Ayşegül Atılgan dedi ki...

ellerine sağğlıkk canımm,,:)
evde yalnıssamm,benim yemeğim genelde budur..:)
yanına bir kase yoğurt,doyamam yemelere..:)
öpüyorumm canımm..:)
sevgiler

yersofrasi.org dedi ki...

Bulgur pilavı hele sebzeli halini pek severim. Ellerine sağlık Aycan.