8 Ekim 2013 Salı

Damla Sakızlı Fırın Sütlaç!


Köyden taze taze gelen inek sütü ne yapmak içindir ? 
Tabii ki sütlaç yapılması içindir :)
Bizim evde genelde, gelen inek sütüyle ya yoğurt yapılır yada sütlaç yapıp tüketilir.

Gelen yoğun istek üzerine bu sefer fırın sütlaç yapıldı Efendim.
Hatta Ayvalık kurabiyesi yaparım hevesiyle aldığım damla sakızlarını da gözüm görünce, çıkardım attım sütlacın içine.

Sonuç olarak damla sakızlı fırın sütlaç çok sevildi bizim evde :)




MALZEMELER;
  • 2 Kilo süt
  • 1 Su bardağı şeker
  • 1 Su bardağı Haşlanmış Pirinç
  • 1 Pk Damla sakızı ( damla sakızlı falım da kullanılabilir)

YAPILIŞI;
  1. Pirinçleri üzerini geçecek kadar su ekleyip, haşlıyoruz.
  2. Sütü bir tencereye alıp kaynatıyoruz.
  3. Kaynayan süte şekeri ekleyip, 10 dk sonra haşlanan piriçleri ekliyoruz.
  4. Biraz sulu olacak şekilde kıvamını buluncaya kadar pirişiyoruz.Son aşamada süt'e damla sakızı ekleyip ocağın altını kapatıyoruz.
  5. Sıcakken sütlacı fırın kaplarına paylaştırıyoruz.
  6. Fırın tepsisinin tabanına su koyup, fırın kaplarını tepsiye diziyoruz.
  7. 170 Derecelik fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
  8. Dilediğiniz gibi süsleyip, servis edebilirsiniz.

Afiyetler Olsun...


 

1 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

damla sakızıı pek sevmem ama görüntü sunum nefis canım.ellerine sağlık.sevgiler.