23 Ekim 2013 Çarşamba

Zerdaçallı İki Renkli Kek



Hediye paketi gibi süslenmiş püslenmiş, sanki jüri karşına çıkacakmışcasına  endamlı olan kekimle tanıştırmak istiyorum sizleri...

Pazar günü kahvaltıya Kavınvalideme davetliydik. Elim boş gitmiyeyim diye,giderken de bir kek yapıp, götürmüştüm.Uzun bir uğraştan sonra acaba şöylemi yapsam, böyle mi yapsam dedikten sonra  ortaya böyle bir kek ortaya çıktı.
Sıradan bir kek oldu aslını isterseniz.Sadece ekstradan içine tadını çok sevdiğim ve severek kullandığım zerdeçal ekledim.

İnanın görüntüsü kadar lezzetide çok nefis.

Kekin üzerine Kendim çikolata sosu yaptım, dileyen yapmayabilir.Çikolata sos tarifi de çok yakında yayınlanacaktır :)




MALZEMELER;

  • 3 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 1 Su bardağı Sıvı yağ
  • 1 Su bardağı Yoğurt
  • 2 Su bardağı Un
  • 1,5 Tatlı kaşığı zerdeçal
  • 1,5 Yemek kaşığı Kakao
  • 1'er pk.Kabartma Tozu, Vanilya

YAPILIŞI;
  • Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırpıyoruz.
  • Yağı ve yoğurdu ekleyip karıştırıyoruz.
  • Unu ekleyip, 1/2 Su bardağı kadar sade kekten bir kaba ayırıyoruz.
  • 1/2 Su bardağı kadar ayrılan kek'e kakao katıp karıştırıyoruz.
  • Diğer karışıma ise zerdeçalı,kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip karıştırıyoruz.
  • Zerdeçallı kıvamı altı yağlanmış yada, yağlı kağıt serili olan baton kek kalıbına döküyoruz.
  • Üzerine ise Kakaolu karışımdan döküp, önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında pişiriyoruz.
  • Kekin pişip pişmediğini bir kürdan yardımı ile kontrol ediyoruz.Kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.

Afiyetler Olsun...

 

Hiç yorum yok: