8 Kasım 2013 Cuma

Ayva Tatlısı



Bu haftanın inanılmaz yoğunluğu nedeniyle üzgünüm ki çok fazla tarif veremedim sizlere.

Hafta sonu tatilinizi bal gibi tatlı geçirmeniz dileğiyle, benim severek tükettiğim bir tatlı ile sizleri başbaşa bırakmak istiyorum.

Ayva zamanı geçmeden mutlaka yapmalısınız...



MALZEMELER;
  • 2 Adet Ayva
  • 1 Su Bardağı Şeker
  • 3 Su Bardağı Su
Üzeri İçin;
  • Kaymak
  • Ceviz veya fıstık

YAPILIŞI;
  1. Öncelikle Ayvaların kabuklarını soyuyoruz.
  2. Ayvaları ortadan ikiye kesip, içlerini boşaltıyoruz.Fakat çıkan çekirdeklerini kesinlikle atmıyoruz. Pişerken içine atacağız.
  3. Genis bir tencereye ayvaları diziyoruz.
  4. Eşit gelecek şekilde şekeri ayvaların üzerine döküyoruz.
  5. Suyunu koyup, ayva çekirdeklerinide ilave ediyoruz.
  6. Altı kısık bir şekilde Ayvaların rengi dö pembe oluncaya  kadar pişiriyoruz.

Afiyetler Olsun...


Birbirinden renkli, birbirinden zevkli  olarak üretilmiş,benim ise  masalarımda  severek kullandığım Keramika ürünlerine Buradan ulaşabilirsiniz...




 

4 yorum:

verda varlı dedi ki...

mmm çok severim bu yıl henüz yapamadım en kısa zamanda yapmalıyım harika görünüyor ellerine sağlık:)

Lezzet sarayı dedi ki...

harika olmuş,ellerine sağlık.

nursen aksoy dedi ki...

Bayılırım,ellerinize sağlık..Zamanını geçmeden sık sık yapmak lazım..

Elif'in Defterinden dedi ki...

Ellerinize sağlık, tam da mevsimiyken bol bol yapılmalı :)